Klassieke gitaar kopen bij Guitars Only?

Koop je klassieke gitaar via onze webshop guitarsonly.be
of bezoek onze gitaarwinkel te Oostrozebeke en zie/hoor zelf alle klassieke gitaren!

De klassieke gitaar

De klassieke gitaar, ook wel spaanse gitaar genoemd, kan je herkennen aan het gebruik van nylon snaren, een brede hals en de uitsparingen in de kop van de gitaar. Ondanks de brede hals is de gitaar goed bespeelbaar voor beginners, dit komt omdat door de kortere hals de spanning op de snaren lager is dan bij bijvoorbeeld een akoestische of elektrische gitaar met staalsnaren.

De klassieke gitaar heeft een unieke warme klank en heeft daarom ook de voorkeur voor vele professionele gitaristen.

Een klassieke gitaar kopen

Voor de aankoop van een klassieke gitaar ben je bij Guitars Only aan het goede adres. We hebben een ruim assortiment dat gaat van een basis model met triplex bovenblad, tot volledig massieve gitaren voor een professionele klank.

Indien het budgettair mogelijk is koop je het best een gitaar met een massief bovenblad, want in dit bovenblad wordt een groot deel van de klank gevormd. Een klassieke Spaanse gitaar met massief bovenblad is dan ook de go-to voor gitaristen die les volgen aan de muziekacademie. Dit kan gelukkig al aan een heel betaalbare prijs. Bijna alle gitaren bij Guitars only hebben een kwalitatief massief bovenblad.

De beste klassieke gitaar voor jou ?

Voor een beginnersgitaar is het niet nodig tonnen geld uit te geven, maar een zekere basiskwaliteit is toch aan te raden om het spelen aangenaam te maken en een goede vooruitgang te krijgen. Te goedkope gitaren zijn moeilijk te stemmen, zijn moeilijk te bespelen en hebben geen mooie klank. Dit zal de motivatie niet ten goede komen.

Laat je adviseren in de winkel of contacteer ons voor meer informatie zodat je de gitaar kan aankopen die het beste bij jou en je budget past.

Nylon snaren voor klassieke Spaanse gitaar

In tegenstelling tot elektrische en akoestische steelstring gitaren hebben klassieke gitaren nylon snaren. Drie daarvan zijn omwonden met een metaal waardoor deze er anders uitzien en klinken.

Deze nylon snaren geven, samen met het ceder bovenblad van de gitaar, een warme aangename klank tijdens het spelen.

Je kan steeds bij ons terecht voor het hersnaren van je klassieke Spaanse gitaar.

Welke maat klassieke gitaar ?

Klassieke gitaren komen in verschillende maten, om het speelcomfort zo optimaal mogelijk te maken is het belangrijk de juiste afmetingen van gitaar te kiezen. Hieronder een algemene richtlijn, maar iedere persoon is natuurlijk net iets anders :

- 1/2 klassieke 'bambino' gitaar : jonger dan 7 a 8 jaar
- 3/4 klassieke 'junior' gitaar : vanaf 7 a 8 jaar
- 7/8 klassieke 'senorita' gitaar : (volwassen) personen met iets kleinere handen
- 4/4 klassieke 'volwassen' gitaar : vanaf 11 jaar

Klassieke spaanse gitaren

Dit is een voorbeeld van de recent bekeken producten door de gebruiker.
Zodra de gebruiker ten minste één product heeft bekeken, is dit fragment zichtbaar.

Recent bekeken producten